Teambuilding består helt basalt af de to ord “team” (hold) og “building” (bygge). Kort sagt er det et term, som beskriver processen i at opbygge – eller videreudvikle – en gruppe menneskers evne til at arbejde som én enhed. Og for at udvikle et hold, kræver det at man arbejder på teamkundskaber som blandt andet kommunikation, rollefordeling og ikke mindst samarbejde. 

Hvad enten det er på arbejdspladsen, fodboldholdet eller på hjemmefronten, så er teambuilding et særligt brugbart værktøj til at skabe success og resultater. Sandsynligheden for succesfulde resultater øges nemlig dramatisk ved at styrke evnerne til at arbejde sammen om en fælles indsats.

Og hvad er teambuilding så ikke?

Nogle gange giver det mening at kigge på hvad noget ikke er, for at forstå hvad det egentlig er. Så hvad er teambuilding ikke? Det er i vores optik ikke teambuilding at være til ginsmagning, spille escape room eller på kokkeskole.

Men hvorfor egentlig ikke? Lignende aktiviteter dukker jo ofte op under en hurtig google søgning på teambuilding. Vi mener ikke at disse aktiviteter kan kategoriseres som teambuilding – men derimod som teamunderholdning. Der er nemlig ikke elementer til stede, der aktivt opbygger teamet eller teamkundskaberne. 

Ægte teambuilding-aktiviteter kræver samarbejde, kommunikation og en fælles indsats for at løse.

Hos TEAK Teambuilding er vi meget religiøse i forhold til hvad vi kalder teambuilding netop af ovenstående grund. Alle vores øvelser er designet, så de kræver en fælles indsats af hele holdet, for at man som team når i mål med øvelsen. Kort sagt så kan en enkelt mand ikke klare opgaven alene. Dette tvinger holdet til at kommunikere og samarbejde omkring løsningen af opgaven, og giver derfor det ønskede output i form af at der bliver bygget (building) på holdet (team).

Når vi opfinder nye teambuildingøvelser for fremtiden, har vi to kriterier for at det flugter med vores koncept og definition på teambuilding:

  • Øvelsen skal være let at forstå, men udfordrende at løse
  • Øvelsen kræver hele holdets indsats, og kan ikke løses alene
  • Graden af kommunikation og samarbejde afspejler sig i resultatet af øvelsen

Vi faciliterer øvelserne, så holdet på forhånd kommunikerer, diskuterer løsninger og lægger taktik. På den måde sikre holdet sig, at de er enige omkring udførelsen af øvelsen – og dermed de nødvendige arbejdsindsatser for at nå i mål. 

Alle vores øvelser kan let oversættes til dagligdagens udfordringer, og giver grobund for en masse refleksioner og læring – alt sammen i et sjovt, underholdende og uformelt miljø. Sådan mener vi at al teambuilding bør være.