Natur booster nervesystemet, indlæring og kreativitet 

Frisk luft og sollys er essentielt for indlæringsevnen – og studier fremhæver især effekterne af lykkehormonet serotonin som produceres, når vi får sollys. Energi og klare hoveder skabes under ophold i naturen, med nye omgivelser, frisk luft og sollys som virkemidler (selv på en overskyet dag). Den fornyede hjerneaktivitet giver os de bedste forudsætninger for at koncentrere os, være kreative og forbedre vores hukommelse.

Når vi kommer ud i naturen, skifter vi fra ’tunnelsyn’ til det vide syn, og det påvirker det parasympatiske nervesystem. Et nervesystem i ro optager bedre læring, og knytter bedre relationer. Størstedelen af immunforsvaret ligger desuden i åndedrættet.

Naturen virker kun, når vi bruger den dagligt 

Der er altså overvældende meget data, der understøtter værdien i at komme udendørs. Men alligevel er virkeligheden en anden for de fleste nu til dags. At sidde foran en computer fra kl. 08-16 hver dag, uden kontakt med frisk luft eller sollys i alle disse timer, er nemlig hverdagskost for de fleste danskere med stillesiddende kontorjobs. Dette kan resultere i koncentrationsbesvær, indlæringsvanskeligheder og gøre dig dårligere stillet overfor bakterier og sygdom. 

Vi anbefaler derfor at man som minimum dagligt kommer udenfor i 20 minutter – man kan f. eks. gå en tur i frokostpausen, eller trække 5 minutters frisk luft hver gang de andre går ud for at ryge. 

Udendørs teambuilding forstærker effekterne  

Hos TEAK Teambuilding afholder vi størstedelen af vores arrangementer og events udenfor, hvis vejret tillader det. Det giver vores kursister et tiltrængt afbræk under en kursusdag fyldt med møder og oplæg. Afbrækket giver mulighed for at komme ud og suge lidt af al den næring, som naturen generøs giver fra sig. 

Det giver en masse gode fordele og hvis man laver teambuilding udenfor, så skærper man sin indlæring i forhold til at agere og samarbejde som et hold endnu hurtigere og bedre. Vores deltagere komme ud på den anden side af eventet med fornyet energi, stærkere relationer og kendskab til deres kollegaer og en masse værktøjer og refleksioner i rygsækken, de kan tage med sig tilbage på arbejdspladsen.

Fun fact: Vores øvelse “Tårnkonstruktion” kan udføres både indendørs og udendørs. Vi ser ofte, at deltagerne scorer op til 50 % så mange point og laver mere kreative løsninger, når de laver øvelsen udendørs. Der er altså noget om snakken…