Markedet for teambuilding er stort, og det vokser kun grundet det positive øgede fokus på medarbejdertrivsel og teambuildingens mange effekter. Jo større markedet bliver, jo sværere kan det være at navigere gennem junglen af mange muligheder. 

Derfor er det vigtigt at være klædt på til at vælge den rette type teambuilding. Med rette mener vi relevant til det formål, du og dine deltagere har. Det er nemlig ikke uvæsentligt. Hvis jeres formål er at udvikle teamets evne til at samarbejde og kommunikere, nytter det ikke at I tager ud og laver en sjov teamdyst, hvor I dyster om point. Omvendt hvis I trænger til en sjov og social dag med fokus på teamånd og relationer, kan det hurtigt blive for tungt med teamudvikling og undervisning i DISC personlighedstypologi. 

Det kan være fornuftigt at reflektere lidt over, hvorfor man egentlig er på udkig efter teambuilding, inden man blindt kaster sig ud i den første og bedste løsning. Når man vælger teambuilding, er der flere faktorer, der er værd at tage højde for. Vi gennemgår i dette blogindlæg de to mest essentielle punkter:

  • Hvem er dine deltagere?
  • Hvad er formålet?

Vi gennemgår det nedenfor, så du bliver klædt på til at vælge den mest relevante form for teambuilding til dig selv og dine kollegaer.

 

Hvem er dine deltagere?

Det er super vigtigt at kigge på, hvem modtagerne af teambuildingen er. Hvilken type mennesker er de? Er det folk, der sidder i samme afdeling, samme virksomhed – eller er det nogen, der møder hinanden for første gang? 

Ud fra svaret på ovenstående, kan du sammen med den teambuilding-facilitator, du vælger at gå med, skræddersy eventet og øvelserne, så de tager højde for dette. Ved nye samarbejder vil vi altid anbefale, at man fokuserer på at skabe relationer og tryghed. Hvis man arbejder i samme afdeling, men måske arbejder i silo-opdeling, fokuserer vi mere på øvelser, der udvikler samarbejde og informationsdeling. Hvis deltagerne sidder i samme afdeling, vil vi i fællesskab med planlæggeren udvælge nogle udviklingsområder, som I ønsker at styrke.

Hvad er formålet?

Er teambuildingen med som et led i en sommerfest eller julefrokost? Eller er der et konkret problem i organisationen, som der skal kigges på og løses? Måske ønsker I blot at blive endnu dygtigere til at kommunikere og samarbejde i afdelingen? 

Afhængig af svaret på ovenstående er det vigtigt at planlægge de rigtige aktiviteter og faciliteringen af øvelserne. Vores anbefaling er, at festlig teambuilding skal faciliteres “let”. Vi vil gerne sende deltagerne hjem med refleksioner og læring, men fællesskabet er vores højeste prioritet. Derfor faciliterer vi ofte denne slags teambuilding som en team-dyst, hvor vi skruer op for konkurrence og grin. I den modsatte ende af skalaen har vi teamudvikling, hvor vi tager de analytiske briller på, og hjælper jer med at udvikle jeres team-kundskaber inden for samarbejde, kommunikation og at arbejde koordineret.

Teambuilding hos TEAK Teambuilding

Når du booker teambuilding gennem os, skræddersyr vi altid dit event med udgangspunkt i dine deltagere, jeres formål og jeres forventninger til udbyttet.